من و آشپزخونه
سلام ، من تازه آشپزی شروع کردم و فعلا طبق متد مامانم دارم آشپزی میکنم ؛ به امید اینکه آشپز حرفه ای بشم و این وبلاگ واسم پر از خاطره باشه
قالب وبلاگ
نويسندگان

کیک

مواد لازم:

 

آرد 2 لیوان و نیم

شکر 1 لیوان

وانیل 2 قاشق چایی خوری

تخم مرغ 4 عدد

شیر 1 لیوان

 پکینگ پودر 6 قاشق مربا خوری

پودر نارگیل نصف لیوان

روغن 1 لیوان


طرز تهیه:

تخم مرغ + شکر + وانیل ! 5 دقیقه الی 10 دقیقه

روغن + مواد قبلی ! 2 دقیقه

شیر + مواد قبلی 2 دقیقه

پودر نارگیل اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم

آرد که پکینگ پودر را به آن اضافه کردیم کم کم به مواد اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.

قالب که از قبل چرب کردیم مخلوط در ان ریخته و در فر درجه 180 سانتیگراد به مدت ؟ میگذاریم (من داخل کیک پز درست میکنم همیشه نزدیک 40 دقیقه میگذارم در میارم پخته است و خمیری نیست) عکسش واسه مسابقه آشپزی اداره بوووووق بوده نیشخند


c796_DSC_0912.jpg

[ ۱۳٩۱/٥/۸ ] [ ۱:٢۸ ‎ب.ظ ] [ ستاره ]

مواد لازم پخت نون چربی
نخود آبگوشتی : یک پـیمانه
گوشت گوسفندی گرم : ۳۰۰ گرم ( ترجیحا سردنده و راسته)
دنبه گوسفندی : کمی!
زعفران : نصف قاشق مرباخوری
پیاز : یـک عـدد
ادویه : به اندازه لازم
زردچوبه : یک قاشق غذاخوری (نگران نشید خصوصیت نون چربی زرد بودنشه)
روغن حیوانی : کمی!
نون خونگی : به تعداد افرادنیشخند (اگه نون خونگی نبود از نون های شبه خونگی بازار که گرد باشن)

طرز تهیه :
نخودها رو از روز قبل توی آب خیسونده و روز پخت ، پوست کنده و لپه می کنید.

گوشت ها و دنبه ها را گِنده (gendeh) (فارسی بگم تکه)می کنید . گوشت ها در قطعاتی به اندازه آبگوشت تلیتی و دنبه ها کمی ریزتر.

پیازها رو پوست کنده و خلال می کنید.
گوشت ها و دنبه ها رو به همراه پیازها نیم تفت بدید.(چون دنبه ی ریز کرده توی تابه دارید نیاز به روغن ندارید . البته اگر با حوصله و آروم تفت بدید)

نخودهای لپه شده ، گوشت ، دنبه و پیاز نیم تفت داده شده رو با هم توی قابلمه بریزید.

اندازه قابلمه اونقدری باشه که آب حدود چهار انگشت از سر مواد بگذره.

اندازه شعله رو متوسط قرار بدید تا به مرور محتواش جوش بیاد و قل بزنه .

حالا ادویه و زردچوبه رو آروم اضافه کنید.

یادتون باشه اگه ادویه و زردچوبه رو قبل از جوش اومدن قابلمه بریزید ممکنه که کف کنه و از قابلمه بزنه بیرون و از چشم من ببینید.

پس ، وقتی قابلمه جوش اومد ادویه و زردچوبه رو اضافه کرده و شعله رو آروم کنید تا آبگوشت نون چربی تون، خوب جابیفته.

به موازات همه ی این کارها باید آب زعفرون رو آماده کرده باشین. به این ترتیب که زعفرون ها رو توی هاون کوچولوی خونه می ریزین و آروم آروم می کوبید تا اصطلاحاً ساییده بشن. بعد توی کاسه می ریزین و مقداری آب داغ می ریزین روی زعفرون ها و کاسه رو روی گرمایی مثل بخار سماور یا کتری می ذارین تا در حین آماده سازی غذا ، آب زعفرون خوب جا بیفته. دقت کنید : آب زعفرون نباید جوش بیاد بلکه فقط گرم و داغ بمونه.

10 دقیقه قبل از انتهای پخت آبگوشت ، نمک رو به میزان لازم اضافه کنید.

آخر پخت آبگوشت چه زمانیه؟؟

وقتی که خودتون از عطرش و از له شدن نخودها و گوشت ها متوجه شدین که آبگوشت جا افتاده شعله رو خاموش کرده و یک سینی گرد فراشی مسی که کمی بیش از گردی نون ، وسعت داره (اَزون سینی مسیا که لبه اش کنکره داره و نام خانوادگیتون به عنوان یادگاری گوشه اش حک شده) رو آماده کرده و با کمچه (kamcha ملاقه)آب آبگوشت رو توی سینی می ریزین طوری که نصف عمق سینی پر آب بشه.

دوقاشق آب زعفرون و سه قاشق روغن حیوانی، بریزین توی سینی و آروم هم بزنین تا همه اش یکدست بشه.

حالا به ازای هر شخص که روی سفر نشسته ، یه دیس یا یک بشقاب بزرگ آماده می کنید و یه نون درسته برمی دارید و آروم می خوابونید توی سینی تا یه طرفش خوب آغشته به آب زعفرونی رنگِ آبگوشت بشه.

حدود 5 ثانیه صبر می کنید و سپس نونِ چرب و چیلی شده رو دولا می کنید و توی بشقاب می ذارید طوری که سمت چرب شده اش مثل کبابی ها لای خودش بمونه.

حالا یگ کفگیر نخود و پیاز و چند گنده (gendeh تیکه) گوشت و دنبه و استخون می ذارید لای نون چرب شده و می برید سر سفره برای نفر اول.

همینجور برای نفرات بعدی

 

تهیه کننده غذا مامانم نیشخند

منبع نوشتهزبان واسه خودم از اینجا پیدا کردم اینجا 

 

[ ۱۳٩۱/٥/۸ ] [ ۱٢:٥٤ ‎ب.ظ ] [ ستاره ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

صفحات اختصاصی
RSS Feed

اوکسین ادز معتبرترین و بزرگترین سیستم کسب درآمد وبمسترها