من و آشپزخونه
سلام ، من تازه آشپزی شروع کردم و فعلا طبق متد مامانم دارم آشپزی میکنم ؛ به امید اینکه آشپز حرفه ای بشم و این وبلاگ واسم پر از خاطره باشه
قالب وبلاگ
نويسندگان

 

شیرینی نخوچی

r3855_Photo0025.jpg

دستور این شیرینی رو مستقیم اینجا میزارم البته من زعفران نزدم / 1 قاشق غذا خوری گلاب اضافه کردم.

 دستور اصلی در ادامه مطلب...


 

شیرینی نخوچی

r3855_Photo0025.jpg

دستور این شیرینی رو مستقیم اینجا میزارم البته من زعفران نزدم / 1 قاشق غذا خوری گلاب اضافه کردم.

 دستور اصلی در ادامه مطلب...

اصلا بدون شیرینی نخودچی که عید نمیشه! می شه؟؟!! نه نمیشهمژه
اینم از اون شیرینی های نوستالژیکه .... مامان زیاد درست می کرد و توی ظرف دربسته تو اتاق خنک خونه مون نگه میداشت... بعد هر سری که می خواست ظرف شیرینی رو واسه مهمون پر کنه من جان برکف می رفتم که پر کنم ظرف رو و از اونایی که توی جابجایی خرد می شدن به لب و دهنم می رسوندم!! تازه در جزیان باشین که نخودچی از شیرینی های محبوب من نبود!!!! (اگه بود چی می شد؟؟!!!)
مواد لازم:

آرد نخودچی ۲۰۰ گرم

روغن جامد ۱۰۰ گرم

پودر قند ۱۰۰ گرم

هل آسیاب شده یک قاشق چایخوری

زعفران غلیظ
 
طرز پخت:

اول از همه بگم که من نصف مواد بالا رو استقاده کردم . موادم رو به دمای محیط رسوندم.

 پودر قند و روغن رو با همزن زدم تا مایه سفید و لطیف و یکنواختی داشته باشیم .

بعد زعفرون و پودر هل رو ریختم.. آرد نخودچی الک شده رو اضافه و مخلوط کردم تا خمیر نرمی بدست بیاد .

اولش آدم فکر می کنه  این خمیر از پودریش کم نمیشه ولی اینطوری نیست..من بعد از اینکه خمیرم یه دست شد از این دست به اون یکی دستم می دادم و اینجوری ورزش می دادم تا یه دست بشه...

چون قراره خمیر رو قالب بزنیم پس خمیر باید بصورتی باشه که حالت منسجم داشته باشه و از هم باز نشه و حالت پودری نشه ...خمیر رو داخل کیسه فریزر گذاشته و به مدت ۲۴ ساعت بهش استراحت دادم اما توی یخچال نه! (اگه عجله داشتین 4، 5 ساعتم میشه!)

بعد از این مدت، خمیر رو روی میز کار لای دو تا کیسه فریزر به قطر یک سانتیمتر باز کردم ( البته من این قسمت رو به مشکل برخوردم... کامل خمیرم پهن نمیشد و کناره هاش ترک می خورد...واسه همینم تیکه تیکه خمیر رو باز کردم )

با کاترهای کوچیک خمیر رو قالب زذم یه تعدادی رو هم به یاد مامانم گردالی کردم و با ماسوره خامه، روش شکل انداختم  و پسته و خرفه هم روشون ریختم... روی سینی کاغذ روغنی گذاشتم و شیرینی رو خیلی آروم با قالب بلند کرده و روی سینی گذاشتم و با نوک انگشت شیرینی رو به سینی منتقل کردم ..

توی فر که با 160 درجه گرم شده بود طبقه وسط گذاشتم و از کنار فر جم نخوردم تا فقط کمی زیرش تغییر رنگ بده و خوش رو بگیره ... حدود 10 تا 15 دقیقه



وقتی هم از فر درآوردم تا کاملا خنک بشه دست نزدم بهش



ببینین بافتش چه نرم و پوکه ... من از این نخودچی ها دوست دارم که زودی پودر میشه... بعضی دستورا آرد سفید و تخم مرغ هم داره که نمی دونم...اما فکر می کنم اورجینال نباشه مزه ش

 

[ ۱۳٩۱/۱٢/٢ ] [ ٧:۱٥ ‎ب.ظ ] [ ستاره ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

صفحات اختصاصی
RSS Feed

اوکسین ادز معتبرترین و بزرگترین سیستم کسب درآمد وبمسترها