من و آشپزخونه
سلام ، من تازه آشپزی شروع کردم و فعلا طبق متد مامانم دارم آشپزی میکنم ؛ به امید اینکه آشپز حرفه ای بشم و این وبلاگ واسم پر از خاطره باشه
قالب وبلاگ
نويسندگان

ته چین مرغ

y3793_Image000.jpg

 بالاخره خودم ته چین درست کردم خجالت


 
من این ته چین رو خیلی دوست دارم. از اون غذاهاییه که از بچگی درست میکردم و هنوزم وقتی مهمون دارم از اولین گزینه هامه. شاید با ته چین مرغهایی که همیشه دیدید فرق داشته باشه اما من این رو از همه ورژنهای دیگه بیشتر میپسندم.
برنج دو و نیم پیمانه
مرخ پخته خورد شده دو پیمانه
ماست یک پیمانه
تخم مرغ 4 عدد
آبلیمو 2 ق غ
روغن 2 ق غ
آب مرغ 3 ق غ
زعفران
نمک

 
 
من واسه ته چین هیچوقت قسمت خاصی از مرغ رو انتخاب نمیکنم. یعنی به نظر من زیاد فرقی نمیکنه که از سینه مرغ استفاده کنیم یا ران. راستش رو بخواید من وقتی قراره واسه خودمون ته چین درست کنم بیشتر از قسمتهای گوشت مرغ که به استخون چسبیده استفاده میکنم چون خوش خوراک تره
پس دلیلی که میزان مرغ رو به پیمانه دادم همینه. و البته بسته به موقعیت میتونیم از میزان بیشتر یا کمتری مرغ استفاده کنیم
مرغ رو با پیاز و زردچوبه و دارچین آبپز میکنیم
وقتی سرد شد با دست خوردش میکنیم. به تیکه های کوچیک تقسیمش کنید اما ریش ریش نباشه چون قراره کسی که یه اسلایس از ته چین رو میخوره متوجه شه که توش مرغ داره
مرغ رو با ماست و آبلیمو و کمی نمک و کمی زعفرون مخلوط میکنیم. من خودم همیشه از ماست ترش استفاده میکنم چون خوشمزه ترش میکنه. بچشید و نمک و آبلیموش رو تنظیم کنید. کم و زیاد ماستش هم دست خودتونه زیاد روش حساس نباشید
اگر مایلید میتونید از شب قبل آماده اش کنید تا مزه اش خوب به خورد گوشت مرغ بره
تخم مرغ  و روغن رو ویسک میکنیم تا کف کنه. زعفرون رو بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم کمی بمونه تا تخم مرغ خوب رنگ بگیره
برنج رو از قبل خیس میدیم
در آب نمک میپزیم و آبکش میکنیم. دونه های برنج رو باید کمی نرم تر از برنجی که همیشه دم میدیم بگیریم. یه اپسیلون نرم تر
دو سوم برنج رو توی تخم مرغ میریزیم و هم میزنیم تا مخلوط شه

 
 
کف دیگ رو کمی روغن میریزیم و دیگ رو میچرخونیم تا کف و دیواره های دیگ چرب بشه
میذاریم روی حرارت تا روغن گرم شه
نصف برنج زغفرونی رو میریزیم توی دیگ و صافش میکنیم
نصف مرغ رو میریزیم روش و پهن میکنیم
بقیه برنج رو روی مرغ ریخته و سطحش رو صاف میکنیم
بقیه مرغ رو روش میریزیم
باقی مونده برنج رو توی ظرفی که توش برنج زغفرونی بوده ریخته و هم میزنیم تا باقی مونده زعفرون هم هدر نره
لایه آخر برنج رو هم توی دیگ میریزیم.
سطحش رو با کمی فشار صاف میکنیم
روش کمی آب مرغ میریزیم

 
 
در دیگ رو میبندیم و اجازه میدیم دم بکشه (حدود یک ساعت) . وقتی آماده است که بخارش بلند شه و وقتی دیگ رو تکون میدیم ته چین تکون بخوره و خوب بسته باشه. اگر احساس کردید چسبیده باید در دیگ رو بذارید سینک رو پر از آب سرد کرده و دیگ رو توی آب سرد بزنید تا این شوک باعث جدا شدن ته چین از دیگ بشه
برای سروش ظرف رو روی دیگ قرار داده و با هم وارونه اش میکنیم و به این ترتیب ته چین رو به ظرف سرو منتقل میکنیم
این ته چین رو میتونید توی فر هم درست کنید.
اگر مایل باشید میتونید با ماست چکیده تزئینش کنید (طرز تهیه ماست چکیده رو قبلا گفتم)

 
 
من وقتی تعداد مهمونها زیاد هست ته چین سه طبقه درست میکنم. دیگه خودتون باید دستتون باشه که رسپی رو چند برابر کنید. این میزان که توی رسپی گفتم برای چهار تا شش نفر مناسبه (بسته به اشتهاشون البته) و دیگ سی - سی و پنج سانت مناسبشه. هرچه ظرفتون قطر کمتری داشته باشه ارتفاع ته چینتون زیادتر میشه پس ظرفی که به کار میبرید اونقدری مهم نیست. مثلا من برای تهچین پنج طبقه از دیگ های با سایز خیلی بزرگ تا کوچیک و  از یازده لیوان برنج و دو تا مرغ کامل استفاده میکنم
ته چین از غذاهاییه که استرس مهمونی دادن رو کم میکنه. چون دیگه نگران این نیستید که یه وقت خدای نکرده برنجتون شفته شه. این مدل ته چین خوبیش به اینه که توی برنج ماست نداره و برنجش حالت خمیری به خودش نمیگیره. میدونم دو سال طول کشید تا من این ته چین رو پست کنم تشکر میکنم که مثل همیشه صبوری میکنید. انشالا که مهمونی های شیکی با ته چینهاتون بدید و همه انگشت به دهن بمونن
[ ۱۳٩۱/۱٢/۸ ] [ ۱۱:٥٢ ‎ب.ظ ] [ ستاره ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

صفحات اختصاصی
RSS Feed

اوکسین ادز معتبرترین و بزرگترین سیستم کسب درآمد وبمسترها